Mens

Machteld heeft energie en een scherpe blik. Zij heeft professionaliteit hoog in het vaandel en heeft een brede belangstelling voor cultuur en is niet te vangen in één bepaalde categorie. Zij combineert haar zanglespraktijk met uitvoerend werk en ontwikkelt ook eigen producties met andere kunstenaars, liefst met meerdere disciplines. Het meest in haar element is zij op het podium of als inspirator van haar leerlingen of collega musici.

Opera

Machteld heeft een diepgevoelde passie voor opera. Naast haar uitvoerende werk in opera, oratorium en lied heeft zij een bloeiende zanglespraktijk in Utrecht en De Bilt en verzorgt ze zangworkshops en stemtrainingen. Zij werkt daarbij steeds vanuit de klassieke zangtechniek, ook bij het populaire repertoire.

Machteld werkt in diverse professionele ensembles onder leiding van dirigenten als Klaas Stok, Jules Buckley, Jan Willem de Vriend, Karel Deseure, Manoj Kamps en Timothy Henty, en met regisseurs als Laurence Dale, Waut Koeken en Paul Koek. Afgelopen jaren bouwde ze in het koor van de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid haar podiumpresence verder uit in The Fairy Queen, La Traviata, Fledermaus, De Parelvissers, Orphee et Eurydice, Madama Butterfly en La Boheme. Ook in het oratoriumvak is zij regelmatig te beluisteren. Liedrecitals verzorgt zij met pianist Roeland van de Sande.

Machteld and friends

Machteld verzorgt en organiseert de muzikale omlijsting van plechtigheden als uitvaarten, bruiloften, promoties en jubilea. Met haar uitgebreide netwerk van professionele musici en gevoel voor mensen en hun wensen, verzorgt zij in overleg de levende muziek. Diverse ensembles kunnen zo op korte termijn professioneel acte de presence geven.